Saturday, November 26, 2011

Perjalanan di bulan November

4 Nov :
semua budak2 Uitm bersemangat nak balik kampung..
yelah..cuti seminggu la katakan..
lepas dr bebanan assignment..

5 Nov :
abg no 2 masuk hospital sebab demam panas..
malam raye pulak 2..
emak n abah yang temankan abg..
kitorg yg lain jga umah..

6 Nov :
sambut hari raye aidil adha dengan masakan atok..
1st time ni atok masak utk kami time hari raye..
lauk x same mcm yg mak masak selalu..

7 Nov :
akak dah nk balik penang..
tak sempat nak salam dgn akak sebab time 2 tengah kelam kabut keluar nk belajar keta..
pak ali pon da tunggu.. 
bye2 kakak, suami dan Harith..

8 Nov : 
kali kedua amik lesen kot..
berdebar2 tunggu..
lambat gile name kene panggil...
akhirnya..
berjaya jugak dapatkan lesen kelas D..

9 Nov :
birthday mak yang tersayang..
tak dapat nk sambut bezday mak..
sebab mak jaga abang yang demam aritu dekat hospital..
tapi kitorg amik mak jugak..
beli nasi kerabu dekat pasar malam..
sbb mak teringin sgt nk makan..

11 Nov :
abg yg terlantar kat hospital dah balik..
aq pulak sibuk menyiapkan assignment yang tertangguh...
sibuk seminggu ni sebab jga rumah time mak kat hospital..
last2.. tak siap jugak kerja aku..huhuhu..

12 Nov :
mmg dah plan nk balik melaka hari sabtu..
sbb iksan yang nk hantar sendiri sampai melaka..
sabtu pukul 1, bergerak lah kami pulang ke melaka..

13 Nov :
ajak iksan mandi dekat  A Famosa Water World..
sbb die teringin sgt nk mandi dekat sane..
mmg best time pergi dgn iksan aku pulak dtg haid..
huaaaa...

14 Nov :
memulakan hari2 cam biase g kelas..
dengan keadaan yang sihat dan bertenaga..

16 Nov :
ade test Real Estate..
sume dok prepair nk jawab test dgn baik..
tiba2 aku dijangkiti virus batuk2..
sakittekak oiii...

17 Nov :
hari yg sgt sejuk adalah hari khamis di KBM..
sape yg ta bawak sweater..mmg mati kesejukan lah..
dr pg sampai ke ptg.. 
baju sejuk mmg tak terpisah dr badan aku..
sampai waktu BEL, aku mmg tak boleh tahan..
sampai menitis air mata..
sbb dah terkena virus demam..
plus pening yg teramat sngat..

mintak tolong Lisa hantarbalik umah..
malam pulak Ros antar g Klinik Family..
kene cas mahal la oiii...
rm48 sekali rawatan plus dpt 2hri MC..

18 Nov :
bangun pagi ase lege sikit..
mungkin effect dr ubat semalam..
hari jumaat ade presentation untuk kami..
aku dah la tak buat ape2 lagi..
paksakan diri utk siapkan chapter 9 Real Estate..
patutnye mc hari ini..
tp gagahkan jua untuk group kami..
dan hasilnya..
aku demam teruk malam2..

19 Nov :
bangun pagi dengan badan yang panas dan tulang belakang sakit2..
terpaksa kejutkan Aina utk hantar aku ke Hospital Melaka..
mgkin sbb aku dah termuntah kuar darah..
aku tgk  muntah aku pon aku jd takut..
dan akhirnya,,
aku telah di tahan di wad selama 5 hari..
sbb doktor suspek demam denggi kat aku..
huhuhuhu..

22 Nov :
merupakan hari kelahiran sultan johor..
mak, abah, abg alim dan adam dtg hospital melaka..
mmg mereka risau..
sbb kat hospital aku selalu demam dan baik dan demam lagi..
mak dtg melaka siap bawak sup ketam..
sbb doktor cakap sup ketam elok untuk pesakit denggi..

23 Nov :
aku dpt kebenaran utk pulang ke rumah..
byk dugaan nk balik ni..
kene g farmasi amik ubau, kene setel bil,, 
patu kene hantar semula dekat wad..
mmg penat.. balik umah terpaksa amik teksi sbb housemate sume ade kelas sampai kul 6.30ptg..
sampai je kat umah..
baru tersedar yang kunci rumah takde..
makin pening pale aku tunngu dekat luar rumah tepi tangga..

mlm 2 aku amik keputusan nk balik jb..
susah payah huda antar aku..
sampai stesen bas kul 8.15mlm..
tiket bas yg last kul 8mlm..
mmg tak sempat la kan..
huaaa...

so..aku dgn huda pon melepakkan diri dekat char keoy tiow jln hang tuah..
tgk bola sekejap Msia lawak Syria..
tak bole tahan sgt sbb budak2 isap shisha..

24 Nov :
smlm mlm da beli tiket balik JB kul 8pg arini..
tapi kitorg terbangun kul 730pgi..
mmg tak mandi la aku terus siap2 balik JB..
daah kelam kabut 2...
dah setengah jalan..baru aku perasan yang aku lupa nak pakai helmet..
perghhh!! patah balik umah amik helmet..
huda dah membebel je kat aku..
last2 sampai jugak dan aku org yg terakhir naik bas sblm bas 2 bergerak..

25 Nov :
kene siapkan assignment individual portfolio..
paksa diri jugak...walaupun badan masih tak sihat..
ptg kul 6.30..
aku balik semula ke melaka..
abg2 sume marah sbb balik jb sekejap sngat sedangkan aku dpt cuti sampai hari isnin..

26 Nov :
sbb aku balik melaka cpt ialah sbb ade program finishing school dekat Uitm..
ape dah... ayat da macam keling..
program yang sangat penting sblm pelajar2 sume graduate..
lau tak sbb nk graduate,,
jangan harap aku nk balik melaka..
huaaa..
dr kul 8 sampai kul 5 ptg..
balik dr program ni..
aku kene gastrik pulak..
terpaksa lah malam smlm aku tido awal sbb tanak tahan rase sakit..
mira yang selalu tido kul 12 pon tido awal kul 10.30..
hahaha...

27 Nov :
arini..
harap semua kesakitan beransur pulih..
sbb arini merupakan awal tahun baru mengikut kelendar islam..
semoga keluarga dan kawan2 aku mendapat kesihatan di dunia dan di akhirat..
harap dapat hidup dengan sihat sampai ujung semester ni..
aminnn...

www.tips-fb.com