Monday, October 31, 2011

November Come Again...

ade ape sebenornye dalam bulan november ni???
tak de la banyak bende yang terjadi..
tapi, bagi aku, bulan ni istimewa sangat..

Start bulan ni, genap 2tahun hubungan kami..
kami berjumpa pada bulan November..
tapi tak ingat tarikh yang sebetul nye..
so kami decide yang anniversary kami pada bulan November..
tapi tak decide tarikh yang betol2..
pelik kan..


kenapa ade couple blh bertahan,,,
dan ade jugak yang tak boleh bertahan...??
kenapa2?? 
*ceh,,kepo
nak tahu rahsia kami???
* bak dulu pengeras,,, hehe,,

kitorang ni sebenarnya bukan la same umur..
lau sama umur, problem jugak nak kuar dating...
tak cukup makan kang nanti..
hahaha..

kitorang saling memahami...
faham dengan jadual kerja masing2..
kadang2 bosan jugak...
sebab lau terlalu busy, tak dapat nk contact sangat..
tapi kan,, lau hari2 contact pon bosan jugak...
so pandai2 la korang tafsir...heee,,

kesetiaan, kejujuran dan keadilan...
bende ni pada aku perlu sangat..
lau tak setia, boleh jadi die pon tak setia jugak..
takut Allah nak bagi balasan la plak kan..
so,,setia lah pada yang satu..

Kejujuran..??
tak payah la nak tipu ape pon dengan die...
sekali menipu, die akan hilang kepercayaan dekat kite, mungkin untuk selamanya..
lau kite tengah korek idung sekali pon,,
jangan memalu or jangan berani2 nak tipu,,,
terus terang sajeee.... weeee~

Keadilan...
tak mau la asyik die je yang mengalah...
asik die je yang call...
sekali sekala ape la salahnye kite call die..
kan adil nama nye tu..
lau die dah datang umah mak kite,
kite datang la umah mak die pulak..
supaya die tak berkecil hati...
* bukan tak sudi la,,saya pemalu orangnye... =)

Hal remeh temeh or hal yang kecil,,
kitorang malas nak fikir..
boleh merosakkan hubungan je...
baru tak contact satu hari dah nak mengamuk bagai,,,
Jangan,,,sian kat die...
dengar dulu alasan die...
settle kan dengan cara baik...

mungkin itu saja petua yang kami guna sampai kami bertahan hingga sekarang...
korang pun doakan lah kebahagian kami..
mudah2an sampai ke jinjang pelamin...

untuk anniversary tahun ni..
mungkin tak penting...
sebab belum sah kahwin pon...
dah sah kawen baru lah celebrate anniversary perkahwinan..
kan..tak gitu Joyah~



rasenye ni je yang berlaku pada bulan November..
semoga ikatan kami... 
Kekal selamanya...
Amin~
www.tips-fb.com